Creative Agency for Brave Brands.
Organto

ZELFS EEN ONSCHULDIGE BANAAN KAN DE WERELD VERBETEREN 


De biologische banaan van het internationale merk I AM Organic is vanaf nu verkrijgbaar in Nederland. O.a. bij Gorillas en binnenkort bij meer ketens en verkooppunten door heel Nederland. Als eerste banaan ter wereld heeft de I AM Organic banaan een digitaal paspoort. Hierin is te zien dat deze banaan uit de Dominicaanse Republiek komt en bij welke boer, of in dit geval boerin, de banaan is opgegroeid en dat de banaan CO2 neutraal naar Nederland is gereisd. Allemaal redenen waarom de onschuldige banaan en andere onschuldige producten van I AM Organic de wereld beter maken en beter smaken.


I AM Organic is ontwikkeld door het internationale bedrijf Organto Foods en heeft de ambitie om de wereld het hele jaar door vers, biologisch, gezond en lekker te laten eten. Let’s eat the world better. Met minder verpakking en meer communicatie biedt I AM Organic een 100% transparant product met een CO2 neutrale footprint.

Zo heeft de banaan van I AM Organic als enige verpakking slechts een sticker met een QR-code, die na scannen het digitale paspoort prijsgeeft en het eerlijke verhaal van de banaan vertelt. In het digitale paspoort valt te lezen en te zien dat deze zogenaamde Cavendish banaan is opgegroeid bij boerin Jetta van Berg in de Dominicaanse Republiek. Vanuit de haven Santa Domingo of Manzanillo vaart de banaan gekoeld naar Rotterdam of Vlissingen om daar door te rijpen tot perfectie. Dankzij de samenwerking met FairClimateFund is de productie en de reis volledig CO2 neutraal.


Deze gedetailleerde informatie is via de digitale paspoorten beschikbaar voor ieder product van I AM Organic. Op een leuke, speelse en toegankelijke manier krijgen klanten zo inzicht in de verhalen achter de onschuldige banaan, rode appel, witte druif, en blauwe bes van I AM Organic. Zo werken ze samen met lokale boeren, transporteurs en retailers om de wereld beter te laten eten. Let’s eat the world better.


Voor de introductie van de banaan heeft SuperRebel Agency een specifieke campagne ontwikkeld die vooral online in samenwerking met Pauwr wordt uitgerold en onderdeel is van de nieuwe campagne van Organto met als thema 'Together we can eat the world better'. Naast productcampagnes heeft SuperRebel de interface designs gemaakt voor de de nieuwe website organto.com, het I AM Organic digitale paspoort, internationale vakblad advertenties en het ontwerp voor de beursstand waarmee het merk aanwezig is van 5 tot 7 oktober op de beurs Fruit Attraction in Madrid. 

Delen via