ZEELAND GAAT VOOR

NIET NORMAAL mooi NAJAAR

Met een bezetting in het afgelopen hoogseizoen die vergelijkbaar was met voorgaande jaren, zou je in Zeeland bijna kunnen spreken over een ‘normale’ zomer. Door de Coronacrisis was het natuurlijk verre van normaal, maar het begin van het herstel is ingezet. Nu is het zaak om door te pakken richting het najaar en Zeeland te presenteren als een van de mooiste, meest bijzondere toeristische bestemmingen van Nederland. Niet door terug te gaan naar ‘normaal’ waar iedereen het over heeft, of te streven naar het ‘nieuwe normaal’. Dat is niet het ijkpunt, Zeeland is niet normaal. Mooi.

#hiermoetjezijn
Door geen genoegen te nemen met het nieuwe normaal wil Zeeland toeristen uitdagen om te ontdekken hoe contrastrijk, oneindig, ongeremd, ongelooflijk, stormachtig en on-Nederlands, niet normaal mooi Zeeland is. Niet om stelling in te nemen tegen de huidige opinie, maar met een gezamenlijke boodschap op basis van eigen kracht, karakter en het merk Zeeland. Dit is voor Zeeland de start van het duurzame herstel van de toeristische sector, aangejaagd door het landelijke initiatief van NBTC Holland Marketing #hiermoetjezijn.


Zeeland is nooit normaal geweest.
Met ruim 650 kilometer kust, indrukwekkende Deltawerken, de zilte zaligheden, contrastrijke natuur, wisselende vergezichten, monumentale steden en karakteristieke dorpen is Zeeland heel erg bijzonder, eigenzinnig, authentiek en onderscheidend. Zeeland is een land in zee en daarmee anders dan alle andere bestemmingen. In de zomer, maar ook in het najaar en buiten de seizoenen om is Zeeland aantrekkelijk en veelzijdig voor toeristen.


Breed gedragen campagne
Provincie en VVV Zeeland trappen de campagne af met een outdoor campagne en een uitgebreide toolkit voor ondernemers. Daarnaast is er een online en social media campagne ontwikkeld die gedurende het hele najaar ingezet wordt. Tot slot zijn er actuele momenten waarop VVV Zeeland met de campagne op in kan haken.