DORDTS PATRICIERSHUIS IS EEN TRIP WAARD

In het jubileumjaar van Het Dordts Patriciërshuis introduceert SuperRebel de nieuwe website, thema en jubileumtentoonstelling van het museumhuis in Dordrecht, dat 10 jaar toegankelijk is voor publiek. Het eerste deel van het huis is al in 1649 gebouwd door Jacob Trip de Jonge. Toen was het huis aan de Wolwevershaven al een Trip waard. En dankzij de bouw, de historie, de kunst, de gebruiksvoorwerpen en de bewoners door de eeuwen heen is het Dordts Patriciërshuis nog altijd een trip waard. 


Trip naar de 18e eeuw
‘Altijd een Trip waard’ is het uitgangspunt voor de nieuwe website, waarop de belangrijkste redenen te zien zijn om een trip te ondernemen naar het Dordts Patriciërshuis.
Het museum aan de Maas laat zien hoe de rijke burgers, ook wel de Patriciërs in de 18e eeuw leefden. Zo zijn o.a. de collectie Dordtse Meesters, de collectie gebruiksvoorwerpen en de inrichting van de diverse stijlkamers de trip meer dan waard. Daarnaast is het Dordts Patriciërshuis een inspirerende plek voor een businesstrip, voor vergaderingen, events, fotoshoots en trouwerijen. 


Bloemstillevens zijn zaai
Speciaal voor het 10-jarig jubileum organiseert het Dordts Patriciërshuis een tentoonstelling van bloemstillevens van Dordtse schilders. SuperRebel ontwikkelde het thema ‘In de Floria’ en de activatie ZAAI, waarbij in samenwerking met sponsor Vreeken’s zaadhandel, het publiek opgeroepen wordt om een eigen bloemstilleven te ontwerpen.