Union
Union

gemaakt voor
de straat

UNION is een van de meest roemruchte fietsmerken van Nederland. Oer-Hollands en onverslijtbaar. Sinds 1904 al op de Nederlandse straten. Maar de afgelopen jaren niet meer zo straatbeeldbepalend. Hoog tijd om de plek opnieuw te claimen waar UNION thuis hoort, de straat. In de stad, midden in het leven. Met nieuwe, robuuste modellen. En een afgestoft en hernieuwd merk.

UNION is gemaakt voor de straat. Voor het leven in de stad. Voorbij aan de gebaande paden. Stevig en robuust. Zonder toeters en bellen. Fietsen waar je weer, wind en stoepranden mee trotseert. Samen met UNION ontwikkelde SuperRebel.com de nieuwe positionering en huisstijl. Passend bij een merk dat al meer dan 100 jaar in ons geheugen is gegrift en al die tijd niet van de straat is geweest. En hoewel het logo (en voor liefhebbers het balhoofdplaatje) compleet gerestyled is, is dit toch wat je van het merk verwacht. Een logo dat teruggrijpt op het rijke verleden. Een sterk merk dat tegen een stootje kan en binnen de kortste keren het straatbeeld in Nederland weer domineert.

Het begon voor UNION met een Truth+Dare sessie, waarin we samen de positionering en propositie hebben aanscherpt. Het is de basis voor een nieuwe website www.union.nl, print, online en campagne gericht op de vakhandel (geproduceerd door Studio iBizz). Het nieuwe campagnethema ‘Gemaakt voor de straat’ komt terug in verschillende media, maar natuurlijk vooral op de straat.

slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide
slide