oranje
bankconcerten

Insight
Oranje is ING. Behalve op Koninginnedag, dan is oranje van ons allemaal. Op deze dag wil ING tussen de mensen staan, immers: oranje is samen Koninginnedag vieren.

Idea
Voor ING ontwikkelde SuperRebel.com de Oranje Bankconcerten. Unieke, kleine optredens op inderdaad, een oranje bank. Zo stonden tijdens Koninginnedag de grootste namen op de kleinste podia van het land: Van Dik Hout in Haarlem, Ben Saunders in Rotterdam en Miss Montreal in Groningen. De reeks werd afgesloten tijdens de Koningsvaart met een exclusief optreden van Laura en Fabienne, winnaressen van The Voice Kids, speciaal voor de prinsessen. In aanloop naar 30 april hebben we een soundcheck van de Oranje Bank georganiseerd en was het voorprogramma te zien in verschillende steden in Nederland. Daarnaast organiseerde Radio 538 een activatie, waar heel Nederland op zoek ging naar de Oranje Bank en kans maakte op een Oranje Bankconcert van niemand minder dan Anouk. De campagne werd ondersteund met print, radio, online en PR.

Results
Aan de beelden van de Oranje Bankconcerten kun je zien, wat het effect is. Ben Saunders die kinderen het ‘podium’ op vraagt, Miss Montreal te midden van een uitzinnig publiek en Van Dik Hout die back-to-basic gaat. Dit is waar de Oranje Bankconcerten om draaiden: een bank die midden tussen de mensen staat en optredens waar jan en alleman van kan genieten, inclusief drie prinsessen die zichtbaar uit hun dak gingen bij het Oranje Bankoptreden tijdens de Koningsvaart. Dat is wat we bedoelen met Oranje is samen Koninginnedag vieren.

slide
slide
slide
slide
slide
slide