Aanstekelijk
lekker

Iedereen kent Haribo van de kleurrijke snoep voor kinderen. Maar wat doe je als Haribo volwassen drop introduceert? Drop in Nederland wordt gedomineerd door de kleur zwart. In het schap, maar zeker ook in communicatie. Het is allemaal een beetje somber en zwart, een tikje Calvinistisch zelfs. Zo niet de drop van Haribo, die is ongecompliceerd vrolijk en lekker zacht en zoet.

SuperRebel.com ontwikkelde de propositie Vrolijke Drop. Aanstekelijk lekker. Drop waar de volwassen dropliefhebber vrolijk van wordt. De introductie van de range zorgt voor een kleurrijke revolutie in het dropschap. En ook de communicatie is ambitieus. Haribo wil met Vrolijke Drop heel Nederland opvrolijken. Alle uitingen zijn gericht op een glimlach en roepen mensen op de vrolijkheid te delen. Voor social media ontwikkelden we de Vrolijkheidsindex waarop het humeur van het land is af te lezen. Het is aan Haribo om met sampling acties en online activaties het humeur positief te beïnvloeden en Nederland op te vrolijken.

Haribo Vrolijke Drop is voor SuperRebel.com een perfect voorbeeld van co-creatie. Met de klant welteverstaan. Samen met Haribo hebben we het nieuwe product van begin af aan ontwikkeld. Van propositie tot productontwikkeling. Van verpakking tot printuitingen. In 9 maanden tijd naar 95% distributie. Vanaf nu is de commercial op tv en is de campagne echt begonnen. Binnenkort gaan we we ook op social media los en maken we van de Vrolijkheidsindex de belangrijkste koers van het land: Hoe vrolijk is Nederland?

slide
slide
slide
slide