De keelpijnstiller

Insight

Hoofdpijn... rugpijn... Je weet precies welke pijnstiller je nodig hebt. Maar wat gebruik je bij beginnende keelpijn? Bij keelpijn vergeten mensen dat er echte geneesmiddelen zijn en grijpt men al snel naar huis-tuin-en-keukenmiddeltjes.

Idea
Trachitol, onderdeel van Sanofi, is dé autoriteit op het gebied van keelpijn. In plaats van een zuigsnoepje of keelpastille is Trachitol een echt geneesmiddel, op basis van de werkende stof lidocaïne. Om de autoriteit te claimen en Trachitol als geneesmiddel boven alle andere middeltjes te positioneren, bedachten we het begrip ‘Keelpijnstiller. Immers, voor alle pijntjes heb je al een pijnstiller, en dus ook voor beginnende keelpijn. Op basis van dit inzicht ontwikkelden we een commercial, die op een mooie maar doeltreffende manier de vinger op de zere plek legt. Het is het icoon op het bekende oranje-paarse pakje, dat in de commercial tot leven komt en laat zien waar Trachitol werkt: precies op de plek waar het pijn doet. De campagne ‘Keelpijnstiller’ bestaat uit commercials op radio en tv, advertenties, online bannering en een nieuwe site www.trachitol.nl

Results
Soms verzin je niet alleen een nieuwe campagne, maar neem je gelijk heel de categorie mee. Dankzij Explicit Creativity is Trachitol nu een ‘keelpijnstiller’ en is het daarmee de concurrenten te slim af. Nu maar hopen dat de vorst doorzet en het eindelijk winter wordt en de goed geteste aankoopintentie om wordt gezet in een run op Trachitol.

slide