Yuki boekt crossmediaal succes

Yuki is genomineerd voor Cross Media Adverteerder van het jaar 2016. Tussen alle grote namen verrassend, maar als je naar de case kijkt een terechte nominatie.

Yuki is een innovatief online boekhoudplatform, voor ondernemers en accountants. De focus in media ligt dan ook op online kanalen. Toch kiest Yuki ook bewust voor offline marketing, waaronder outdoor, radio en guerrilla. Natuurlijk voor het bereik, maar vooral ook voor de buzz rondom campagnes.

Een mooi voorbeeld is de United Business Language (UBL) campagne. Waar normaal online volstaat om de doelgroep accountants te bereiken, koos Yuki voor een outdoor campagne ondersteund met radio. Met de prikkelende boodschap: Yuki spreek vloeiend UBL. Binnen no-time was UBL bekend onder de doelgroep en stond het nieuwe fenomeen op de agenda. Niet in de laatste plaats dankzij ondersteuning en verdieping van het thema online en op social media, aangevuld met door Yuki georganiseerde events.

De nominatie laat zien dat je niet groot hoeft te zijn, om op grootse wijze op te vallen. En dat online en offline elkaar aanvullen en versterken. Wij zijn blij met Yuki en we delen hun visie op crossmedia. We zeggen niet voor niets: by all means. Alle middelen zijn geoorloofd om je doel te bereiken.

slide
slide